H1: MET ANDERE
OGEN

H2: NIEUWS
OVERZICHT

H3: Stilleven in haar perfectie

button-primary: Meer informatie

button-secondary: Lees meer

Fruitcake halvah topping brownie sweet chupa chups lemon drops pie. Candy pastry tiramisu dessert caramels.

Opzicht,
bovenbouw

Kies zelf opdrachten en werken of objecten uit waarmee je je blik verruimt

Hoe combineer je verschillende kunstdisciplines, die bij ckv aan bod komen, met elkaar in het museum? In deze museumles gaan leerlingen aan de slag met theater, design, fotografie, film, muziek, beeldende kunst en erfgoed in het museum.


Leerlingen kiezen zelf uit welke opdrachten ze maken en bij welke werken of objecten ze deze opdrachten maken. Ook kiezen ze zelf of ze liever aan de slag gaan met kijk-, denk-, doe- of tekenopdrachten. De leerling is dus aan zet! Door verschillende opdrachtkaarten worden leerlingen uitgedaagd om op andere manieren naar werken of objecten te kijken en nemen tijdens het programma verschillende perspectieven aan.

Curriculum vervangend
Het programma is zo ontwikkeld dat er verschillende onderdelen van ckv afgevinkt kunnen worden na het museumbezoek. Zo is het museumbezoek 1 van de 4 culturele en kunstzinnige activiteiten. Daarnaast resulteert deze activiteit in de productie en presentatie van eigen werk. Tenslotte is de reflectie en verslaglegging van de culturele activiteit ingebouwd in het programma. Dit kan gebruikt worden voor het kunstdossier.

Leerlingen aan de slag met de opdrachtkaarten

boek een les

Klik op een van de buttons hieronder om deze museumles te boeken.

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!
Oeps! Er is iets fout gegaan.